Ak vás trápi hlad, zvoľte strukoviny. Strukoviny majú vynikajúcu vlastnosť v tom, že vedia dobre zasýtiť. Na druhý deň po ich zjedení budete dokonca menej hladní ako inokedy.
Strukoviny v kuchyni
Strukoviny patria medzi potraviny, za ktoré si nemusíte priplácať a majú široké využitie v kuchyni. Jednu lyžičku strukovín môžete dať do polievky, omáčky či do ragú.
Strukoviny môžete použiť aj na prípravu kaší alebo si ich môžete pridať do šalátu. Rozmixované strukoviny predstavujú vhodný netučný základ dipov a zálievok.
Ako schudnúť so strukovinami
Kanadskí vedci prišli na to, že ľudia, ktorí jedia častejšie strukoviny, vážia menej ako ostatní. Prišli taktiež na to, že majú štíhlejšiu postavu, majú väčšie zásoby balastných látok, majú nižší krvný tlak, majú stabilnejšiu hladinu krvného cukru a títo ľudia sú lepšie chránení pred záchvatom hladu.
Strukoviny sú spojené s nafukovaním. Keď sa rozhodnete zaradiť strukoviny do jedálnička, nevrhnite sa naraz na veľkú porciu, ale začnite s ich jedením postupne a v menších porciách. Črevná mikroflóra sa tak stihne adaptovať. Pri varení strukovín treba zliať z uvarených strukovín vriacu vodu alebo nálev z konzervy a prepláchnuť ich studenou vodou. Tak sa odstráni časť nafukujúcich látok.
Foto © andriigorulko - Fotolia.com
Diskusia k článku Ako schudnúť so strukovinami
Powered by Facebook Comments