Olivový olej
Olivový olej sa v poslednej dobe stal pri príprave pokrmov veľmi populárny. Možno ho použiť pri príprave rôznych pokrmov, napríklad na šaláty, zálievky alebo pri príprave teplých pokrmov. Tam si však treba dávať pozor na to, aby sa použil olivový olej určený do teplej kuchyne, aby sa neznehodnocoval pri zvýšených teplotách.
Olivový olej je bohatý na mononenasýtene tuky a antioxidanty, ako je chlorofyl, karotenoidy a vitamín E.
Olivový olej je ideálny na zníženie krvného tlaku, pri prevencii vzniku rakoviny, pre pacientov s cukrovkou a na zlepšenie stavov astmy a artritídy a taktiež, na zníženie hmotnosti.
Čítajte: Najlpešie superpotraviny na chudnutie
Ďalej: Semená a semienka
Prečítajte si viac: 24 dôvodov, prečo sa vám ešte nepodarilo schudnúť
Diskusia k článku 5 potravín so zdravými tukmi, ktoré vám spália tukové vankúšiky
Powered by Facebook Comments