Kokosový olej
Kokosové produkty ponúkajú množstvo priaznivých účinkov pre zdravie človeka. Kokosový olej má všestranné použitie a možno ho využiť pri varení, pri príprave krémových polievok, do ovsených vločiek alebo iných pokrmov.
Kokosový olej má antibakteriálne, antimikrobiálne a protirakovinové účinky. Zlepšuje trávenie, vstrebávanie živín a podporuje zdravé črevá. Zlepšuje kardiovaskulárne zdravie a je vhodný pri diabete 2. typu. Kokosový olej podporuje funkciu obličiek a pečene, podporuje imunitný systém a taktiež prospieva celkovému metabolizmu a pri regulácii telesnej hmotnosti.
Kokosový olej má zlú povesť, pretože obsahuje veľa nasýtených mastných kyselín. Avšak, nasýtené tuky v kokosovom oleji sa líšia od nasýtených tukov v živočíšnych produktoch. Mastné kyseliny v kokosovom oleji sú triglyceridy so stredným reťazcom, ktoré sa ľahko metabolizujú a používajú sa ako zdroj energie v tele človeka. Výskumy naznačujú, že tieto mastné kyseliny môžu zrýchliť metabolizmus, podporujú chudnutie a zvyšujú hladinu HDL cholesterolu, teda dobrého cholesterolu v tele.
Čítajte: Ako najlepšie a najefektívnejšie naštartovať metabolizmus
Diskusia k článku 5 potravín so zdravými tukmi, ktoré vám spália tukové vankúšiky
Powered by Facebook Comments